جستجو

خصوصیات گچ ساختمانی خوب

فهرست مطالب

خصوصیات گچ ساختمانی خوب و باکیفیت چیست

گچ از جمله مصالحی است که علت مصرف گسترده و لاینفک آن در ساختمان سازی، به مصالح ساختمانی معروف شده است. اما این پودر شگفت انگیز به علت ویژگی های منحصر به فرد، در صنایع زیادی به عنوان ماده جانبی و پرکننده مورد استفاده قرار می گیرد.

یکی از مسائلی که مورد توجه مشتریان است، قیمت این محصول است. قطعا تولیدکننده ای در میان صدها رقیب و برندهای متنوعی که در بازار عرضه می شود، موفق است که محصول خود را با کیفیت و قیمت مناسب در اختیار مصرف کننده قرار دهد.گچ نیز از این قاعده مستثنی نبوده و خوشبختانه به دلیل فراوانی، از قیمت نسبتا پایینی برخوردار است.

 

خصوصیات گچ خوب چیست؟

امروزه صنعت گچ یکی از صنایع فعال در کشور است و روزانه هزاران تن انواع گچ ساختمانی، با نام ها و کیفیت های گوناگون، در بازار داخلی عرضه می گردد. گچ حاصل پخت و آسیاب سنگ گچ یا ژیپس است که یک کانی طبیعی می باشد.
مراحل فرآوری آن چندان پیچیده نیست اما رعایت نکات کنترل کیفیت، منجر به تولید محصولی مطلوب خواهد گردید. مراحلی که سنگ گچ پس از استخراج و ورود به کارخانه طی می کند تا به شکل پودر آماده در اختیار مشتری قرار گیرد، قابل کنترل یا بررسی توسط خریدار نمی باشد، اما قطعا در نوع کیفیت محصول نمود خواهد داشت.

 

ویژگی گچ

مقاوم در برابر آتش

یکی از خصوصیا مهم گچ مقاومت در برابر آتش می باشد. گچ این امکان را دارد که به عنوان لایه ای محافظ در برابر آتش عمل نماید.

خواندن  بلوک سیمانی گیلان؛بلوک لیکا

مقاومت گچ :

میزان مقاومت گچ به عواملی چون : مقدار آب افزوده شده به آن و همچنین دمای محیط در هنگام گیرش بستگی دارد. گچ از جمله موادی است که مقاومتش سریعا افزایش یافته و بعد از آن افت پیدا نمی کند و ثابت می ماند.

واکنش در برابر رطوبت :

یکی از معایب اصلی گچ عدم مقاومت در برابر رطوبت می باشد. البته دسته ای از گچ ها هستند که با افزودن ترکیبات پلیمری به آنها، دارای این ویژگی مهم می شوند. گچ های پلیمری را در کارخانه تولید می کنند.

سبک بودن

یکی از ویژگی های مهم ‌گچ ، سبک بودن آن می باشد

عایق صدا و حرارت

گچ ماده ای طبیعی است که در برابر صدا و حرارت به عنوان یک عایق عمل می کند.

ارزان و فراوان است

یکی از دلایل محبوب بودن گچ ارزانی و فراوانی این ماده معدنی می باشد.

خاصیت شکل پذیری

از گچ می توان برای تزئینات نمای داخلی ساختمان استفاده نمود.

 

کاربرد گچ

گچ‌ به عنوان یک سولفات طبیعی آبدار در صنایع مختلف قابل استفاده می باشد که به آنها اشاره خواهیم کرد.
۱- ساختمان سازی : گچ در ساختمان سازی کاربردهای فراوانی دارد. از جمله این موارد می توان به استفاده از آن برای اندودکاری، تولید قطعات پیش ساخته و گچبری های تزئینی، سفید کاری، مجسمه سازی و عایق صوتی و حرارتی اشاره کرد.
۲- گچ در صنعت کاشی و سرامیک نیز کاربرد دارد.
۳- صنعت سیمان
۴- ریخته گری
۵- شیشه گری
۶- پتروشیمی
۷- پزشکی
۸- کاغذ سازی : از گچ در کاغذ سازی برای شفاف سازی کاغذ استفاده می شود.
۹- کشاورزی : گچ در صنعت کشاورزی دارای ویژگی هایی مختلفی می باشد. از گچ می توان برای تامین کلسیم و سولفور مورد نیاز گیاهان استفاده نمود. همچنین از گچ برای تهیه کود و سم شیمیایی نیز می توان استفاده کرد. برای خنثی سازی سدیم موجود در خاک های قلیایی و نیز بهبود حالات خاک از گچ می توان استفاده کرد.
۱۰- صنعت چرم

خواندن  7 تفاوت گچ روکار و زیرکار

 

 

 

 

از محصولات فروشگاه دیدن فرمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *