جستجو

کاربرد آهک و فروش آن در گیلان

فهرست مطالب

کاربرد های آهک در ساختمان سازی

آهک کاربرد های متفاوتی دارد و از آن علاوه بر ساختمان سازی در جاده سازی، تولید ملات، تولید و تقویت بتن، تولید سیمان و… استفاده می شود. از آن جایی که آهک از اکسید کلسیم تشکیل شده؛ توانایی ترکیب با سایر اکسیدها را دارد که این متریال ترکیبی قلیایی و بسیار قوی است. آهک پودر سفید رنگی است با وزن بسیار سبک که از استحکام و چسبندگی بالایی برخوردار می باشد. این ماده از جمله مصالح سنتی در ساختمان سازی است که از ترک خوردن بعد از خشک شدن جلوگیری می کند؛ از جمله مصالحی است که در ساختمان سازی از قیمت مناسب تری برخوردار می باشد و انواع مختلفی دارد.

 

آهک چیست ؟

آهک کاربرد های متفاوتی دارد و از آن علاوه بر ساختمان سازی در جاده سازی ، تولید ملات ، تولید و تقویت بتن ، تولید سیمان ، شفته کاری و … استفاده می شود . از آن جایی که آهک از اکسید کلسیم تشکیل شده ؛ توانایی ترکیب با سایر اکسیدها را دارد که این متریال ترکیبی قلیایی و بسیار قوی است. آهک پودر سفید رنگی است با وزن بسیار سبک که از استحکام و چسبندگی بالایی برخوردار می باشد. این ماده از جمله مصالح سنتی در ساختمان سازی است که از ترک خوردن بعد از خشک شدن جلوگیری می کند؛ از جمله مصالحی است که در ساختمان سازی از قیمت مناسب تری برخوردار می باشد و انواع مختلفی دارد .

 

تاریخچه آهک در ایران

استفاده شناخت از آهک در ایران از3 هزار سال پیش آغاز شد . تاریخ این فرهنگ به سده های هفتم و هشتم قبل از میلاد میرسد مثلا کف کاخ های تخت جمشید از ملاتی سرخ رنگ که در آن آهک به کار رفته ، پوشیده می شود .

خواندن  مواد لازم برای ساخت بلوک سیمانی

 

کاربرد آهک :

1- از آهک برای پر کردن درزها و بهم پیوستن لایه های خاک استفاده می شود .

2- آهک برای ثابت کردن و استوار کردن کانال ها و زمین بستر راه ها کاربرد دارد .

3- آهک از ریشه درختان به کانال ها و خراب کرد آنها جلوگیری می کند .

4- آهک در صنایع مختلف از جمله صنایع فولاد ، سیمان ، صنایع شیشه سازی ، آجر سازی استفاده می شود .

5- آهک ، در مکان هایی که خاک زیر آسفالت رسی است برای جلوگیری از نشست خاک کاربرد دارد .

6- برای بالا برد مقاومت بتن در برابر آب و متراکم کردن آن ، به آنها آهک اضافه می کنیم .

7- آهک در گچ باعث بالا بردن مقاومت و استحکام گچ می شود .

8- استفاده از آهک در سیمان قدرت چسبندگی آن را بالا برده و از نشتی آب جلوگیری می کند .

9- 6 الی 20 درصد سیمان از آهک است که این نوع سیمان بسیار نرم است و مقاومت بالایی دارد .

10- از آهک برای مقاومت عایق بندی استخر ها و ساخت سازه های مختلف استفاده می شود .

 

انواع آهک ها و کاربرد آنها

 

1- آهک زنده :

در فرآیند حرارت دهی گاز کربنیک از آن جدا می شود و در آخر آهک خالص تر می شود. آهک زنده یا پخته مقاومت خوبی در برابر رطوبت از خود نشان می دهد و اگر با آب ترکیب شود، یک واکنش گرمایی به همراه نور و بخار از خود ایجاد می کند. آهک زنده نیز به عنوان یک افزودنی در تولید در تولید سیمان کاربرد دارد.

2- آهک دولومیتی :

این آهک دارای مقدار زیادی منیزیم است و از ترکیب، کربنات کلسیم و کربنات منیزیم تشکیل می شود. آهک دولومیتی در ساخت سنگ های تزئینی، تولید کود های کشاورزی، تنظیم PH خاک های زمین کشاورزی و صنایع فولاد سازی استفاده می شود. از جمله ویژگی های این آهک ها می توان به سخت شدن پس از گیرش اشاره کرد. قیمت این آهن نیز نسبت به سایر محصولات مشابه ارزان تر است.

خواندن  فروش و بررسی ابعاد فوم سقفی استاندارد

3- آهک هیدراته :

این ماده ذرات معلق در آب را جذب می کند و به همین منظور در تصفیه ی آب استفاده می شود. آهک هیدراته در صنایع تولیداتی خمیر کاغذ نیز مورد استفاده قرار می گیرد. از قابلیت تنظیم کنندگی PH در تنظیم اسیدیته کاربرد دارد. آهک هیدراته از ترکیب آهک زنده با آب حاصل می شود و ساختار شیمیایی آن با جذب هیدروژن از اکسید کلسیم به هیدروکسید کلسیم به هیدروکسید تبدیل می شود. ساختار این ماده از بور های بی رنگ است و ظاهر آن به پودر سفید رنگ است. آهک هیدراته به نام های دیگری از جمله؛ آهک آب دیده، آهک شکفته و هیدروکسید کلسیم نیز شناخته می شود.

 

4- آهک آبی :

آهک آبی از کلسینه شدن سنگ آهکی که حاوی آلومینا و سیلیس است حاصل می شود این ماده حاوی اکسید کلسیم و خاک رس است و سرعت شکفته شدن آن به آرامی و کندی صورت می گیرد ، و حجم آن نیز افزایش پیدا نمی کند .

 

5- آهک نیمه آبی :

نوعی آهک خالص با مقدار جزئی رس است و در مقایسه با آهک زنده مقاومت زیاد تری دارد . آهک نیمه آبی در پی سازی در خاک های کم سولفات مورد استفاده قرار می گیرند . گیرش آهک نیمه آبی درآب صورت می گیرد که بعدآن سخت تر و سفت تر می شود .

 

6- آهک مرده :

هرگاه روی آهک زنده ( کلسیم اکسید ) آب بریزیم ، بر اثر واکنش با آب گرما ایجاد می کند که باعث بخار شدن آب می شود با این عمل ، آهک بر اثر جذب آب تورم پیدا می کند و به صورت گرد سفیدی در می آید که به آن آهک مرده می گویند .

خواندن  مصالح ساختمانی | معرفی انواع کفپوش بتنی

 

مشخصات و مواد تشکیل دهنده آهک :

آهک از جمله ماده ی رسوبی و معدنی است که منشاء شیمیایی دارد و از ناخالصی هایی مانند هیدروکسید ، کربنات و اکسید تشکیل شده است . در تولید فولاد ، بتن و سیمان استفاده می شود . رنگ آهک خالص سفید است و تغییر رنگی آن به سبب ترکیب مواد دیگر است اگر ناخالصی های آن از کربنات کلسیم باشد ، سنگ آهک دولومیتی نامیده می شود که بعد از پخت آن به آهک منیزیومی و اگر مواد در آن سیلیسی ورسی باشد ، این سنگ بعد از پخت به آهک آبی یا نیمه آبی تبدیل می شود .

 

مصارف آهک

حرارت : زمانی که به آهک زنده آب اضافه کنیم ، در طی فرایند انرژی گرمایی تولید می کند .

نور : هنگامی که آهک حدودا 2400 درجه سانتی گراد حرارت ببیند از خود درخشش ایجاد می کند .

سیمان : آهک از ضروری ترین ماده ها برای ساخت سیمان است .

بیودیزل : در تولید سوخت ، به عنوان یک ماده قلیایی کاربرد دارد .

صنایع پتروشیمی : برای تشخیص PH آب مورد استفاده قرار می گیرد .

کاغذ سازی : از آهک در کاغذ سازی ، برای محکم شدن کاغذ استفاده می شود .

گچ : برای استحکام و مقاومت زیاد آهک در گچ استفاده می کنند .

صنایع شیمیایی : برای اگزوز خودرو در فرایند معروف به ( گوگرد زدایی گاز دودکش ) استفاده می شود .

از محصولات فروشگاه دیدن فرمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *