تفاوت بلوک سیمانی و سفالی
بلوک سیمانی و سفالی از مصالح کاربردی در صنعت ساخت و ساز هستند. بسیاری از افراد ممکن است در زمان احداث یک ساختمان مسکونی یا تجاری دچار سردرگمیهایی در انتخاب یکی از این دو محصول برای ساخت و ساز شوند. درحقیقت میتوان گفت در هنگام ساخت یک ساختمان از جمله اولین مصالحی که باید تهیه شوند، مصالح پرمصرفی همچون بلوک سبک، بلوک سفالی و سیمانی میباشد. این بلوکها از ترکیبات مختلف در ابعاد و اشکال متفاوت تولید و در حجم وسیع به بازار عرضه میشوند.
بلوک سفالی چیست؟
بلوک سفالی از مصالح کاربردی مهمی است که از ترکیب خاک رس با آب به عنوان مواد اولیه تشکیل دهنده تولید میشود . همچنین در ساخت و تهیه آن از مواد افزودنی نظیر ماسه و آهک استفاده میشود. نحوه ساخت این بلوکها به این صورت میباشد که پس از تهیه خمیر، مخلوط اولیه در قالبهای مخصوص و سایز دلخواه ریخته میشود. سپس مدتی به آنها استراحت میدهند تا خشک شود. پس از آن، آنها را در کوره به صورت یکسان میپزند تا بدون ترک خوردگی تولید شوند.
حرارت دادن بلوکها باعث افزایش قابل توجه مقاومت آنها میشود. بلوهای سفالی در انواع تو پر و تو خالی و سوراخ دار تولید میشوند. سطح این بلوکها دارای شیارهایی برا چسبندگی بهتر به بتن میباشد. وزن بلوکهای سفالی چیزی حدود 3 تا 10 کیلوگرم است. بلوکهای سفالی در قسمتهای غیر باربر ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. در راستای تفاوت بلوک سیمانی و بلوک سفالی، انواع بلوک سفالی و مزایای آن را نیز ذکر مینماییم.بلوک
انواع بلوک سفالی
دیواری: از مخلوط خاک رس و شیل تهیه شده که از آن در ساخت تیغههای جدا کننده و ساخت دیوارهای باربر استفاده میشود.
سقفی: به عنوان یکی از مصالح پوششی در سقف مورد استفاده قرار میگیرد. این بلوک به شکل تو خالی به بازار عرضه میشود و به عنوان پرکننده بین دو تیرچه در سقف استفاده میشود.
فوم دار: برای ساخت بلوک سفالی فوم دار، درون بلوک سفالی یک لایه عایق از جنس فوم قرار داده میشود. به سبب این امر، بلوک به عایق مناسبی برای جلوگیری از انتقال هوای گرم و سرد به داخل ساختمان تبدیل میشود و ب خنکی ساختمان درتابستان و گرم ماندن ساختمان در زمستان میشود.
تفاوت بلوک سیمانی و سفالی به لحاظ مزایای بلوک سفالی
عملکرد خوبی در راستای تفاوت بلوک سیمانی و سفالی به عنوان عایق صوت و حرارت دارد.
بلوک سفالی مقاومت بالایی در برابر آتش سوزی از خود نشان میدهد.
این بلوکها قیمت بسیار مناسبی دارند که از نظر اقتصاد مقرون به صرفه بوده و باعث شده است که اکثر مهندسین و کارفرمایان به سمت آن جذب شوند.
معایب بلوک سفالی چیست؟
در مقابل آب و رطوبت مقاومت کافی ندارند و به راحتی به واسطه آب تحلیل میروند.
شکستگی و پرتی زیاد در هنگام تخلیه و تحویل بار دارند.
وزن بالای این بلوکها موجب افزایش وزن ساختمان و به تبع آن افزایش بار مرده سازه میشود.
مقاومت فشاری پایین تری نسبت به سایر بلوکها دارد.
این بلوک مقاومت خوبی در برابر زلزله از خود نشان نمیدهد و استفاده از آن موجب کاهش ایمنی ساختمان میشود.
به دلیل مقاومت کم، استفاده از این بلوکها زمان اجرای پروژه را طولانی میکند.
بلوک سیمانی چیست؟
بلوکهای سیمانی مصالحی هستند که در قسمتهای مختلف سازه از جمله دیوارها و سقف مورد استفاده قرار میگیرند. همانگونه که از نام این بلوک پیداست، ماده اولیه اصلی برای ساخت آن، سیمان است. در راستای تفاوت بلوک سیمانی و سفال، نحوه ساخت بلوک سیمانی متناسب با انواع مختلف آن قدری متفاوت است که این تفاوت مربوط به مواد اولیه ساخت و تجهیزات تولید است اما به طور کلی در ساخت بلوکهای سیمانی از سیمان پرتلند، سنگدانه سبک یا سنگین و همچنین آب استفاده میشود. این بلوکها در کارگاههای بلوک زنی تولید میشوند.
انواع بلوک سیمانی
1.این بلوکها از نظر وزن به انواع بلوکهای سیمانی سبک و سنگین تقسیم بندی میشوند. که مشهورترین و پرکاربردترین آنها بلوک سیمانی سبک است. این نوع بلوک ترکیبی از سیمان، آب و پوکه معدنی یا صنعتی است و در ساخت قسمتهای دیوار و سقف تیرچه بلوک کاربرد دارد. در ساخت بلوکهای سیمانی سبک از پوکه که از نظر وزن سبک هستند استفاده میشود، که همین امر موجب کاهش وزن این بلوک میشود.
2.بلوکهای سیمانی از نظر قالب گیری در دو شکل تو پر و تو خالی قالب گیری میشوند. اگر صرفا بخواهیم بلوک را به منظور تفکیک فضا استفاده کنیم، بلوکهای تو خالی را مورد استفاده قرار میدهیم، اما اگر هدف از ایجاد دیوار تحمل بار باشد، باید سوراخهای بلوک با بتن پر شوند. در واقع یعنی باید از بلوک تو پر استفاده کنیم. بلوکهای سیمانی هرچقدر وزن بالاتری داشته باشند مقاومت فشاری بالاتری نیز خواهند داشت.
تفاوت بلوک سیمانی و سفالی به لحاظ مزایای بلوک سیمانی
این بلوک مقاومت خوبی در برابر حریق دارد بنابراین مقاوم در برابر حرارت ناشی از آتش سوزی هستند.
عایق صدا و حرارت است.
هر چقدر در مقابل آب قرار گیرد محکم تر و مقاوم تر میشود.
بلوک سیمانی سطح زبری دارد. به همین دلیل میتوان از انواع اندود برای سطح آن استفاده کرد.
این بلوک از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است.
بلوک سیمانی چه معایبی دارد؟
ضایعات بلوکهای سیمانی در زمان حمل و نقل و ساخت دیوار و سقف زیاد است.
بلوکهای سیمانی ظاهر خوبی ندارند.
بلوک سیمانی دارای وزن بیشتری نسبت به دیگر بلوکهای سبک است.
تفاوت بلوک سیمانی و سفالی
-فرآیند تولید این دو نوع بلوک کاملا متفاوت است. بلوک سیمانی سبک توسط دستگاه هیدرولیک و تحت فشار خاص تولید میشود اما بلوک سفالی با دستگاه اکسترودر تولید میشود.
-اندازه و ابعاد بلوک سیمانی سبک بزرگتر از بلوک سفالی است.
-هزینه ساخت بلوکهای سیمانی بیشتر از بلوکهای سفالی میباشد.
-مقاومت بلوکهای سفالی در برابر شکستگی بیشتر از بلوکهای سیمانی میباشد.
-مقاومت فشاری بلوکهای سیمانی بسیار کمتر از بلوکهای سفالی است.
-کیفیت بلوک سیمانی بیشتر است و هنگام افتادن از ارتفاع بلند شکستگی کمتری خواهد داشت.
-سرعت اجرای بلوک سیمانی نسبت به بلوک سفالی بیشتر است.