بلوک سیمانی
استفاده بلوک سیمانی همانطور که میبینید بسیار فراگیر شده است و در حال افزایش است. دلایل مختلفی وجود دارد که شما بلوک سیمانی را برای باغ، حیاط جلویی، حیاط خلوت و.. تهیه کنید. در اینجا ۵ دلیل مهم را برای شما بیان می کنیم که چرا باید به جای بقیه مصالح به استفاده از بلوک سیمانی مخصوصا بلوک سبک روی بیاورید.
مزایای استفاده از بلوک سیمانی
مهمترین مزایای استفاده از بلوکهای سیمانی در پروژههای ساختمانی عبارتند از:
قابل استفاده در پی ساختمانها و فونداسیون
سهولت چینش اجرا در کوتاهترین زمان
قیمت مناسب
استحکام زیاد
مقاومت مناسب در برابر دما و همچنین حشراتی چون موریانهها
برخی از انواع بلوک سیمانی، عایق صدا نیز هستند.
نکات مهم در گزینش بلوک سیمانی مناسب
بلوکهای سیمانی در انواع مختلف و با مقاومت و ویژگیهای متفاوت، از جمله بلوک های سنگین، بلوک سبک و نیمه سبک تولید میشوند. به همین خاطر، شناخت انواع مختلف بلوکها، میتواند شما را در اجرای صحیحتر پروژههایتان، یاری دهد. بلوکهای سیمانی بهطور کلی از نظر جنس و ساختار، در دو نوع سنگین و سبک تولید و عرضه میشوند. البته هر کدامشان درجات مختلفی دارند؛ استفاده از افزودنیهایی نظیر پوکه معدنی و مواد حبابساز، موجب سبک شدن وزن بلوک خواهد شد. علاوه بر این، شکل ظاهری برخی بلوکها نیز متفاوت است که این تغییرات ظاهری برای کاربردهای خاص و سهولت در استفاده است.
1.نوع سازه
نوع سازه یکی از مهمترین نکات در انتخاب بلوک سیمانی مناسب است. بهعنوان مثال برای ساخت جداول خیابانها و ساخت دیوارهای تیغهکشی داخلی، بهتر است از بلوکهای سیمانی سبک استفاده شود. همچنین برای ساخت دیوارهای خارجی، و کف ساختمانها، بلوکهای سیمانی سنگین استفاده میشوند.
2.وزن و جنس بلوک
همانطور که توضیح دادیم بلوکها در انواع مختلف سنگین و سبک تولید میشوند که هر کدامشان ویژگی و کاربرد خاص خود را دارند. توجه به وزن بلوکها در ساخت هر نوع سازه، بسیار اهمیت دارد؛ چراکه برخی سازهها نیاز به سنگینی و مقاومت بیشتر دارند و در برخی دیگر، وزن کم مصالح، مزیت محسوب میشود.
3.عایق حرارتی و صوتی
عایق بودن دیوارها امروزه یکی از موارد مورد توجه است؛ بلوکها از این منظر دارای عملکرد متفاوتی هستند.
کات مهم در استفاده از بلوکهای سیمانی
1.قبل از استفاده از بلوک سیمانی باید همهی جدارههای آن خیس شوند؛ این کار موجب افزایش چسبندگی بلوک به ملات میشود.
2.برای دیوار چینی باید باید ردیفهای گوشه دیوار ترازبندی شوند و از ابتدا تا انتهای دیوار، بلوک سیمانی چیده شود.
3.برای ردیف اول بلوکها بایستیکه با کمی فاصله نسبت به هم چیده شوند تا فضای مابینشان توسط ملات پر گردد.
4.برای دیوارههای سازه، با توجه به استحکام مورد نیاز و ارتفاع، پی مناسبی باید در نظر گرفته شود و بهخوبی آماده شود.
5.ردیفهایی که روی هم چیده میشوند نباید بلوکها دقیقا بر روی بلوک زیرین خود بهصورت همسان قرار گیرند. یعنی بلوک بالایی باید بهطور تقریبا هم اندازه بر روی دو بلوک زیرین قرار گیرد. این کار موجب قفل شدن بهتر و در نتیجه استحکام بیشتر دیوار خواهد شد.
6.شکستن و خرد کردن بلوکهای سیمانی موجب کاهش مقاومت آن میگردد.
7.ملات مناسب برای چینش بلوک سیمانی، شن و ماسه و سیمان است که باید با میزان آب کافی با قوام مناسب، روی بخشهای زیرین و دیوارههای بلوک قرار گیرد.
8.برای مقاوت بیشتر دیوارهها در بلوک چینی، از قرار دادن میلگردهای فلزی بهطور عمودی در سوراخهای بلوکها استفاده میشود.