آشنایی با بهترین سیمان
سیمان یک ماده اساسی در صنعت ساختمان و ساختارهای عظیم است که وظیفه اتصال و تثبیت مواد ساختمانی را بر عهده دارد. این ماده از ترکیبات سیلیکاتی، مصالح آهکی، خاک رس، سیلیس و اکسیدهای معدنی به وجود میآید و به دلیل ویژگیهای خود نظیر خوردگی کمتر، مقاومت مکانیکی بالا و خاصیت چسبندگی، برای تولید بتن و ملات از آن استفاده میشود.
سیمان با استانداردهای ملی و بینالمللی تطابق دارد و انتخاب نوع سیمان با توجه به نوع پروژه و نیازهای خاص آن بستگی دارد. از آنجا که سیمان در عملکرد نهایی سازهها نقش بسیار حیاتی دارد، انتخاب و استفاده از سیمان با کیفیت و مناسب به تضمین پایداری و مقاومت ساختمانها در برابر شرایط مختلف محیطی و فیزیکی کمک میکند.
انواع مختلف سیمان
انواع مختلف سیمانها بر اساس ویژگیها و کاربردهای خاص و همچنین رتبه بندی کیفیت سیمان، به شرح زیر هستند:
نوع سیمان و کاربرد
1.سیمان پرتلند معمولی (Ordinary Portland Cement): استفاده در ساختمانها و سازههای عمومی
2.سیمان زود مقاوم (Rapid Hardening Cement): برای پروژههایی که نیاز به سرعت تثبیت و مقاومت دارند
3.سیمان با مقاومت بسیار بالا (Ultra-Rapid Hardening Cement): برای پروژههایی که نیاز به تثبیت فوری و مقاومت بسیار بالا دارند
4.سیمان با حرارت زایی کم (Low Heat Cement) : مناسب برای ساختمانها و سازههایی که نیاز به کاهش گرمای تولید شده در فرایند دارند
5.سیمان زود گیر (Quick Setting Cement) :برای پروژههایی که نیاز به زمان تثبیت کوتاه دارند
6.سیمان با آلومینای بالا (High Alumina Cement) :در محیطهای خاص با شرایط حرارتی بالا و مقاومت به حملات شیمیایی
7.سیمان با سرباره کوره آهن (Blast Furnace Slag Cement): در پروژههای بتنی که نیاز به مقاومت بالا در برابر شوک و حرارت دارند
8.سیمان پوزولانی (Pozzolana Cement) :جهت کاهش حرارت تولید شده و افزایش مقاومت در برابر خوردگی
9.سیمان سفید (White Cement): در پروژههای تزئینی و ساختمانی با رنگهای خاص
10.سیمان هیدروفوبیک (آب گریز) (Hydrophobic Cement): برای استفاده در محیطهای مرطوب و بارانی
11.سیمان ضد سولفات (Sulfate Resistant Cement): در مناطق با خاکها و آبهای حاوی سولفات
12.سیمان قلیایی کم (Low Alkali Cement): برای کاهش محتوای قلیایی و پیشگیری از حساسیتهای آلکالی
13.سیمان ضد آب (Waterproof Cement) :در سازههایی که با مواد آبی در تماس هستند
14.سیمان با حباب زا (Air Entraining Cement): در تولید بتنهای مناسب برای مقابله با تغییرات حرارتی
15.سیمان منبسط شونده (Expansive Cement) :در پروژههایی که نیاز به جلوگیری از انقباض بتن دارند
16.سیمان رنگی (Colored Cement):در پروژههای تزئینی برای ایجاد رنگهای مختلف در بتن
انواع سیمان و کاربرد آنها
سیمان پرتلند تیپ ۱
اغلب افراد با سیمان تیپ ۱ که با عنوان سیمان معمولی شناخته میشوند، آشنایی دارند. از این سیمان در اصطلاح با عنوان سیمان سیاه نام برده میشود. مشخصه اصلی این نوع سیمان مقاومت و استحکامی است که در سازه ایجاد میکند. همچنین به دلیل داشتن قیمت مناسب بهترین سیمان برای ساختمان و ساخت و ساز به شمار میرود. شما میتوانید با خرید بهترین مارک سیمان سیاه کیفیت بسیار خوبی در بتنریزی و مرحله سفتکاری ایجاد کنید.
سیمان پرتلند تیپ ۲
سیمان تیپ ۲ نیز در بازار با عنوان سیمان اصلاح شده شناخته میشود. از این نوع سیمان میتوان در بتنریزیهای حجیم و بتنریزی در هوای گرم استفاده کرد. در حقیقت سیمان پرتلند تیپ ۲، بهترین سیمان برای بتن ریزی، بهترین سیمان برای دیوارچینی، بهترین سیمان برای بلوک زنی و آجرچینی و بهترین سیمان برای سنگ کاری به حساب میآید. همچنین از این نوع سیمان در ساخت قطعاتی مانند بلوک سیمانی، جدول و انواع تیر برق استفاده میشود.
سیمان پرتلند تیپ ۳
اغلب سیمان تیپ ۳ در بازار با عناوینی نظیر سیمان زودگیر یا سیمان سختشونده شناخته میشود. این نوع سیمان در کارهایی که نیاز به سرعت بالا دارد به کار برده میشود. سیمان تیپ ۳ در شرایط آبوهوایی سرد هم بسیار سریع بهعمل میآید. اما هنگام بهرهبرداری باید از ضدیخ استفاده شود.
سیمان پرتلند تیپ ۴
بیشتر افراد سیمان تیپ ۴ را تحت عنوان سیمان کندگیر میشناسند. این سیمان برخلاف سیمان تیپ ۳ از سرعت کمی در چسباندن و عمل کردن برخوردار است. با توجه به این موضوع، بهترین سیمان از نظر کیفیت برای کار در دمای بالا ۴۰ درجه، بتنریزیهای دارای سرعت کمتر و بهصورت لایهلایه شناخته میشوند.
سیمان پرتلند تیپ ۵
سیمان تیپ ۵ که با نام دیگر سیمان ضد سولفات شناخته میشود برای محیط سازه بتنی که در معرض سولفاته شدید قرار داشته به کار میرود. مصرف ویژه این نوع سیمان در ساخت بتنهایی بوده که حرارت هیدراتاسیون متوسط برای آنها ضرورت داشته و حمله سولفاتها به آنها بیش از متوسط باشد. درواقع در شرایط نرمال این نوع سیمان در کارهای ابتدایی مانند دیوارچینی با انواع آجر، آجر فشاری، آجر نسوز، ده سوراخ، بلوک سفالی و کاشیکاری کاربردی ندارد.
سیمان پرتلند مرکب
سیمان پرتلند مرکب به عنوان بهترین سیمان، یک نوع سیمان با حرارت هیدراسیون کم و زمان گیرش بالا به شمار میآید. این سیمان تا حدودی در مقابل سولفات نیز مقاوم است. هرچند که مقاومت کوتاه مدت بتن ساخته شده با سیمان مرکب در مقایسه با بتن ساخته شده با سیمان نوع 1 کمتر بوده، اما مقاومت 28 روزه آن، حتی میتواند از مقاومت 28 روزه بتن ساخته شده با سیمان نوع 1 بیشتر باشد.
سیمان سفید
افراد با کمک بهترین سیمان سفید ایران میتوانند به طراحیهای معماری و تزئینی بپردازند. همچنین برای پرکردن شکافهای کاشی دیوار و وسایل سرامیکی سرویسهای بهداشتی از سیمان سفید استفاده میشود. فرآیند تولید بهترین سیمان سفید در مقایسه با سیمان پرتلند معمولی متفاوتتر و پیچیدهتر است؛ به همین دلیل قیمت بالاتری را هم دارد.
قیمت سیمان تحت تاثیر مرغوبیت آن است
ایران به عنوان یکی از کشورهای صادرکننده سیمان شناخته میشود که کارخانههای سیمانسازی در شهرهای مختلف آن به تولید این محصول میپردازند. به طور معمول سیمان پاکتی در پاکتهای 30، 40 و 50 کیلویی در بازار وجود دارند؛ همچنین سیمان فله هم به بازار عرضه میشود. قیمت سیمان بستگی به کارخانه تولیدکننده آن و مرغوبیت سیمان دارد.