جستجو

مراحل و روش ساخت لوله ی سیمانی

فهرست مطالب

لوله‌ی سیمانی چیست؟

لوله های سیمانی گونه ای از لوله ها هستند که از الیاف نسوز و سیمان درست می شوند.از لوله های سیمانی برای انتقال سیالات گوناگونی مورد استفاده قرار می گیرد. لوله های سیمانی به دلیل موادی که در ساخت آن به کار رفته است، استحکام بسیار خوبی دارند. این نوع لوله ها مقاومت بالایی در برابر حرارت نیز دارند.

 

کاربردهای لوله های سیمانی

با توجه به این که این محصول دارای تنوع خیلی زیادی است و در اندازه ها و مدل ها مختلفی تولید می شود، می تواند به کاربرد آن در صنایع مختلفی پی برد. در ادامه ی این مطلب مهم ترین کاربردهای لوله های ساختمانی را بر می شمریم.

1.در صنعت ساختمان سازی از این لوله ها استفاده می شود.
2.در موتورخانه ها هم از لوله های سیمانی استفاده می شود.
3.استفاده برای بخاری ها، دودکش شومینه ها و …
4.برای استفاده جهت انتقال مایعات مانند آب و فاضلاب.
5.استفاده در کشاورزی برای سیستم های زهکشی داخل زمین کشاورزی

 

مراحل و روش ساخت لوله ی سیمانی

همان طور که اشاره نمودیم، لوله های سیمانی بسیار مقاوم و بادوام هستند و در صورتی که از آنها مراقب لازم به عمل بیاید، حتی ممکن است که عمر آن ها به ۱۰۰ سال نیز برسد. بنابراین استفاده از این نوع از لوله ها بسیار مقرون به صرفه است.

این لوله ها به روش های مختلفی تولید می شوند. مواد اولیه ی تشکیل دهنده ی لوله های سیمانی را سیمان،ماسه و آب تشکیل می دهد.

یکی از روش های درست کردن لوله های سیمانی بدین صورت است که، مواد اولیه ی تشکیل دهنده ی آن را با هم مخلوط می کنند و داخل ظرف مخصوص می ریزند. این کار باعث محکم شدن و شکل گیری قالب سیمان می شود. برخی ممکن است برای محکم تر کردن لوله های سیمانی به مواد تشکیل دهنده ی آن، تقویت کننده های آهنی اضافه نمایند.

خواندن  کاربرد رابیتس در ساختمان

روش بعدی برای ساخت لوله های سیمانی ریخته گری خشک می باشد. در این روش بتن خشک را مخلوط می کنند، و آن را داخل دستگاه های لوله سازی می ریزند. و با استفاده از روش های استانداردی که وجود دارد، لوله های سیمانی را به وجود می آورند.

روش دیگری نیز وجود دارد که به آن ریخته گری مرطوب می گویند. در این روش دستگاه لوله ساز از اسلامپ های مخلوط سیمان پر می شوند. بدین صورت که پس از وارد کردن توده های مرطوب، ورودی دستگاه لوله ساز را با دیواره ی داخلی آن قالب گیری می نمایند. پس از این مرحله با استفاده از غلطک های پرسی که وجود دارند، لایه ی داخلی آن را صاف می کنند.

 

نکات مهم در نصب دودکش

هنگامی که از لوله های سیمانی به عنوان دودکش می خواهید استفاده کنید، رعایت یکسری نکات ایمنی الزامی است. در صورتی که به نکات ایمنی توجه نشود ممکن است منجر به ایجاد حوادث ناگوار شود. اتفاقاتی مانند گازگرفتگی که متاسفانه با فرا رسیدن فصل سرما، شایع می شود و جان افراد زیادی را به خطر می اندازد. در این بخش به نکات مهم در نصب دودکش اشاره می کنیم.

برای هرکدام از وسایل گازسوز خود دودکش مجزا تهیه کنید.
پس از اینکه دودکش را نصب کرد، حتما مکش آن را تست کنید تا از کارکرد درست آن مطمئن شوید.
بهتر است دودکش هایی را تهیه کنید که کلاهک آن ها به شکل H است.
برای جلوگیری از آتش سوزی بهتر است فاصله ی دودکش تا دهانه ی بخاری مناسب باشد.
در فصل زمستان کانال دریچه ی کولر را ببندید، تا عمل مکش به صورت معکوس انجام نشود.
اگر از چند وسیله ی گازسوز استفاده می کنید، بهتر است از سنسورهای حساس به گاز Co استفاده کنید.

خواندن  استفاده از گچ در ساختمان چرا اهمیت دارد؟

 

مزایای لوله های سیمانی

کاربرد لوله های سیمانی در عرصه های مختلف انکار ناپذیر است. به گونه ای که نمی توان از مزایای زیادی که دارد غافل شد. در این بخش به چند مورد از مهم ترین مزیت های لوله های ساختمانی اشاره می کنم.

از نظر سایز و اندازه تنوع زیادی دارند.
مقاومت زیاد در برابر گرما و حرارت.
عمر خیلی زیادی دارند. حتی می توان تا یک قرن از آن ها استفاده کرد.
در برابر اسیدها و مواد شیمیایی بسیار مقاوم هستند.
قیمت آن ها چندان زیاد نیست.

از محصولات فروشگاه دیدن فرمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *