مهمترین کاربرد میلگرد
در این مقاله قصد داریم درباره مهمترین کاربرد میلگرد صحبت کنیم. میلگرد یکی از مهمترین مقاطع فولادی است که به دو دسته کلی میلگرد ساده و میلگرد آجدار تقسیم میشود و به بازار عرضه میشود. کاربرد اصلی و حیاتی میلگرد در حوزه ساخت و ساز است.
تقسیم بندی انواع میلگرد بر اساس جنس
میلگرد ساده و آجدار بر اساس جنس به انواع مختلفی تقسیم میشوند که مهمترین آنها عبارتند از:
۱- میلگرد اروپایی:
این دسته از میلگردها دارای مقادیر قابل توجهی منگنز هستند و مهمترین خصوصیت آنها قابلیت خم شوندگی است. میلگردهای اروپایی برای استفاده در مناطق زلزلهخیز مناسب هستند.
۲- میلگرد با فولاد پرکربن:
یکی از انواع میلگردهای فولادی، میلگرد با فولاد پرکربن یا میلگرد سیاه است. این میلگردها، از مقاومت به خوردگی بالا برخوردار بوده و برای شرایط آب و هوایی همراه با رطوبت مناسب هستند. میلگردهای پرکربن از بهترین گزینهها برای ساخت و ساز محسوب میشوند.
۳- میلگرد گالوانیزه:
یکی از بهترین انواع میلگرد ساختمانی، میلگرد گالوانیزه است که مقاومت به خوردگی بالایی دارد. مقاومت به خوردگی میلگرد گالوانیزه، حدوداً ۴۰ برابر میلگرد با فولاد پرکربن است.
۴- میلگرد فولادی ضد زنگ:
یکی از گرانترین انواع میلگرد در بازار داخلی، میلگرد فولادی ضد زنگ است که مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی دارد و در مواردی خاص مورد استفاده قرار میگیرد.
۵- میلگرد کامپوزیتی:
این دسته از میلگردها مقاومت به خم شدگی بالا دارند و همچنین ضد زنگ هستند. وزن سبک نیز یکی دیگر از مزایای این دسته از میلگردهای ساختمانی میباشد. مهمترین کاربرد میلگرد کامپوزیتی، در تقویت بتن است.
مهمترین تفاوتهای میلگرد ساده و آجدار
میلگرد ساده، خاصیت آج ندارد و به شکل نرم و سادهای تولید میشود. میلگرد ساده حاوی مقاومت کششی حداقل ۳۶۰ مگاپاسکال و مقاومت تسلیم حداقل ۲۴۰ مگاپاسکال میباشد. از طرفی، میلگردهای آجدار دارای برشهایی به نام “آج” در سطح خارجی خود هستند. این میلگردها به سه دسته a2، a3 و a4 تقسیم میشوند و تفاوتهای اصلی آنها در شکل آج و سختی آنها قرار دارد.
در میلگرد آجدار a2، شکل آج مانند مارپیچ است. این میلگردها جزو میلگردهای نیمه سخت یا نیمه خشک محسوب میشوند و برای خاموتزنی مناسب هستند. همچنین، برای عملیات ساختمانی و مشبندی نیز مورد استفاده قرار میگیرند. میلگرد a3 دارای آج جناقی و به صورت یکنواخت و دوکی شکل است و جزو میلگردهای سخت و خشک قرار دارد. اما در میلگرد a4، آج میلگرد به صورت مرکب است و در موارد خاص مورد استفاده قرار میگیرد. سختی این نوع میلگرد بیشتر از سه دسته قبلی است.
تفاوت دیگر مهم میلگرد ساده و آجدار، شکل ظاهری آنها است. میلگرد آجدار به صورت شاخه و کلاف با سایزهای ۵.۵ تا ۴۰ میلیمتر تولید و عرضه میشود. در حالی که میلگرد ساده با سایزهای ۵.۵ تا ۲۰ میلیمتر تولید میشود. همچنین این دو نوع میلگرد از نظر ترکیب شیمیایی نیز اختلاف دارند.
تفاوت قیمت میلگرد ساده و آجدار
قیمت میلگرد در بازار داخلی بر اساس وزن آن تعیین میشود. البته در موارد خاص، قیمت میلگرد به صورت شاخهای محاسبه میگردد. تأثیر گذاری پارامترهای مختلفی بر قیمت میلگرد ساده و آجدار وجود دارد که مهمترین آنها جنس فولاد و مواد اولیه مورد استفاده در تولید آنها میباشد. به عنوان مثال، میلگردهای گالوانیزه قیمت بسیار بالاتری نسبت به میلگردهای معمولی دارند.
خرید مستقیم میلگرد با قیمتی مناسب
از میان روشهای مختلف خرید میلگرد ساده و آجدار، خرید آنلاین یک راه معقول به نظر میآید. در این روش، میلگرد به صورت مستقیم از تولید کننده به دست مصرفکننده ارسال میشود و بنابراین قیمت آن برای مشتریان، قابل قبولتر خواهد بود. همچنین، کیفیت و سلامت میلگرد نیز در این روش خرید، تضمین شده است.