نحوه اجرای بلوک سیمانی با تمام جزئیات
اجرای بلوک سیمانی شاید در نگاه اول ساده به نظر برسد. اما در عمل، ریزهکاریهایی دارد که باید آنها را بدانید. زیرا در صورت اجرای اصولی و استاندارد تا حد زیادی در هزینهها صرفه جویی میشود. فراموش نشود که بلوک سیمانی (چه بلوک سنگین و چه بلوک سبک) از پرطرفدارترین مصالح در دیوار چینی محسوب میشود. همچنین کاربردهای بسیاری در صنعت ساختمانسازی دارند.
نحوه اجرای بلوک سیمانی به چه عواملی بستگی دارد؟
هنگام اجرای بلوک سیمانی، تقریباً در هر نوع دیواری می توان عناصر ساختمانی مشابهی را ذکر کرد. کاربرد این عناصر بسته به شکل، اندازه و ناحیه کاربری دیوار ممکن است متفاوت باشد.
شالوده ساختمان؛ دیوارهای بلوکی برای هر هدفی باید روی زمین بتنی جامد قرار گیرند. بسته به اندازه و وزن دیوار که بلند می شود، عمق و اندازه فونداسیون می تواند متفاوت باشد. فونداسیون به طور کلی برای گسترش دو برابر عرض دیوار و حدود 3 متر پایین مناسب است.
ابعاد بلوک سیمانی برای دیوار چینی؛ شکل و اندازه بلوک باید با توجه به عملکرد دیوار انتخاب شود. ابعاد ۲۰۰۰ کیلوگرم در یک متر مکعب، اغلب این نوع از بلوک به جهت دیوارچینی دور باغ و محوطه کاربرد دارد.
ملات مصرفی در دیوار بلوک سیمانی؛ هر بلوک از طریق ملات با بلوک دیگری ترکیب می شود. این فرآیند برای افزایش مقاومت بتن مهم است. برای دیوارهای ساخته شده با بلوک سیمانی معمولی، حدود 55 الی 65 کیلوگرم نیاز است. اما در صورت استفاده از بلوک های جدید که به بلوک سبک معروفند مقدار مورد نیاز ملات برای یک متر مربع دیوار را حتی به 20 کیلوگرم نیز می توانید برسانید. که البته بستگی به کیفیت بلوک های خریداری شده دارد.
آرماتورها؛ دیوارهای بلوک بتنی در اثر قرار گرفتن در معرض عوامل خارجی ممکن است ترک بخورند یا آسیب ببینند. بنابراین، آنها توسط هر دو تقویت کننده عمودی و افقی پشتیبانی می شوند. آرماتورهای عمودی در فواصل معینی در فضاهای بلوک، زمانی که بتن خشک نمی شود قرار می گیرد. آرماتور افقی نیز پس از هر ردیف سوم یا چهارم بلوک به صورت افقی قرار می گیرد.
آموزش دیوار چینی با بلوک سیمانی
در اینجا میخواهیم طی چند مرحله شما را با روش اجرای بلوک سیمانی آشنا کنیم.
1. پی ریزی
پی دیوار بلوک سیمانی از مراحل مهم جهت ایمن سازی ساختمان و دیوارها است. همانطور که میدانید پی ریزی با سنگ انجام میشود.
2. خیس کردن بلوکها
دومین مرحله در دیوار چینی خیس کردن بلوکها است. این مرحله به این دلیل اهمیت دارد که خیس کردن، آب ملات توسط بلوکها جذب نشود و ملات کیفیت لازم را به دست آورد.
در غیر این صورت بلوک آب ملات را به خود میکشد و عمل هیدراتاسیون سیمان کند یا متوقف میشود. و در نتیجه چسبندگی ملات کم میشود.
بنابراین؛ برای جلوگیری از این اتفاقات حتماً قبل از کار بلوکها را خیس کنید تا رطوبت لازم در تمام مراحل دیوار چینی حفظ شود.
3. کرسی چینی با بلوک سیمانی
چینش بلوک سیمانی بین فونداسیون و دیواره اصلی را کرسی چینی میگویند. این مرحله با استفاده از بلوک سیمانی یا آجر انجام میشود. و بستگی به مصالحی دارد که برای ساخت دیوار استفاده میکنید. دقت داشته باشید که برای کرسی چینی تنها از بلوک سیمانی توخالی باید استفاده شود. این عمل باعث تراز شدن دیوار نیز میشود.
4. یک دست کردن بلوکها
بعد ازینکه از تراز بودن بلوکها اطمینان حاصل کردید. زمان آن است که از ملات سیمان برای اتصال بلوکها بهره ببرید. ملات را بر دو جداره خارجی به صورت دو نوار جداگانه از یکدیگر پخش شود. گاهی لازم است تا علاوه بر این کار داخل بلوکها نیز پر شود. پر کردن بلوکها برای افزایش مقاومت فشاری و استحکام در دیوارهای باربر است.
5. ریسمان کشی
قدم آخر استفاده از شمشه و ریسمان در دیوار چینی است. این مرحله از مهمترین مراحل دیوار چینی با بلوک سیمانی محسوب میشود.
بعد از یک دست کردن، شمشه ها در دو طرف دیوار قرار گرفته و بین آنها ریسمانی کشیده میشود. این کار برای کنترل شاقولی دیوار در هر رج لازم است. همچنین استفاده از بلوکهایی که اندازه عرض یکسانی دارند در ساخت دیوار اهمیت بسیاری دارد. تا دیوارچینی بدون نقص انجام شود. بندهای افقی و قائم بین بلوکها باید با ملات پر سیمان پر شود.
برای چینش بلوکها از قسمت قسمت انتهایی و گوشه شروع شود و در بخش وسط ادامه پیدا کند.
توجه: هیچ بخشی از دیوار بیشتر از ۵ رج بلوک از سایر بخشها بالاتر نباشد. و حداکثر ارتفاع دیوار بلوک سیمانی نباید از ۴۰ برابر ضخامت دیوار و یا ۵ متر (هرکدام که کمتر باشد) تجاوز کند.
نحوه اجرای دیوار محوطه با بلوک سیمانی
در بخش قبل دیوار چینی را بهصورت کلی برای شما بیان کردیم. اما در این قسمت قصد داریم نحوه دیوار چینی باغ با بلوک یا نحوه اجرای دیوارمحوطه را شرح دهیم.
-اولین کار این است که یک زیرساخت یا زیربنای مناسب ایجاد کنید. برای دیوار محوطه با بلوک معمولاً زیر ساختی 150 میلی متری ایجاد میشود. که باعث میشود دیوار مقاومتر شود.
-مرحله بعد باید بلوک ها را به ترتیب بچینید. نباید تمامی بلوک ها را به یک باره بچینید، این کار باعث فشار روی بلوکهای ردیف اول میشود.
-برای دیوار چینی در فصل زمستان، باید هنگام کار نایلونی را با خود به همراه داشته باشید. چراکه شرایط جوی مثل برف کار کردن با ملات را دچار مشکل میکند.
-توجه داشته باشید که دیوار چینی را حتماً طبق خطوط ایجاد شده با گچ پیش ببرید. در صورت عدم برابری طول و عرض دیوار با مشکل مواجه میشوید.
-در مرحله آخر، بلوک ها را به ترتیب کار بگذارید و از ثابت بودن لایههای جدیدی که کار گذاشته اید با لایه های پایینتر اطمینان حاصل کنید. تا دیوار موج پیدا نکند.