جدول بتنی پیش ساخته
جدول بتنی یا Curbstone یک قطعه بتنی پیش ساخته و از ادوات مبلمان شهری بتنی است که به منظور تعیین مرز در فضای شهری و پارکها استفاده میشود. این سازه بتنی باید علاوه بر اینکه به عنوان یک عامل جدا سازی خیابان از پیاده رو، جدا سازی فضای سبز و هدایت آبهای سطحی و… استفاده میشود جنبه زیبا سازی هم داشته باشد. جدول در کنار خیابانها باعث یکپارچگی و استحکام سنگ فرش پیاده رو میشود و از خرابی روسازی جلوگیری میکند.
کاربرد های جدول بتنی در فضای شهری و ویلایی
جدولهای شهرداری یکی از پرکاربردترین محصولاتی است که در سطح شهر استفاده میشود. در کل بیشتر به عنوان جدا سازی دو فضا و محوطه سازی مورد استفاده قرار میگیرد:
1.برای جدا سازی فضای سبز از مسیر تردد عابر یا وسیله نقلیه استفاده میشود.
2.در ساخت سکوهای پمپ گاز و بنزین به کار میرود.
3.در کنار جادهها به عنوان ناودان در سیستم زهکشی مورد استفاده قرار میگیرد.
4.برای دیوارههای کانالهای انتقال آب و فاضلاب معمولا از جداول بتنی استفاده میکنند.
5.به عنوان یک عنصر در زیباسازی فضای شهری قابل استفاده است.
6.امروزه در مسیرهای اتوبوسهای بی آر تی برای ساخت سکوی انتظار مسافران از آن استفاده میشود.
7.در ویلاها برای جداسازی فضای سبز و ساخت جوبهای آب کاربرد فراوان دارد.
انواع جدول بتنی از نظر فرایند ساخت
این سازه بتنی به طور کلی به دو صورت ساخته میشود: ویبرهای و پرسی. روش ویبرهای در واقع همان شیوه سنتی و قدیمی ساخت جدول بتنی است که البته هنوز از آن استفاده میشود. جدول بتنی پرسی خود به دو صورت خشک و خیس ساخته میشود. که در هر کدام از این روشها با اضافه کردن مواد مختلف، جداول بتنی با قابلتهای خاصی شکل میگیرد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
1.ساخت و نصب جدول بتنی ویبرهای:
در این روش ابتدا ملات که شامل آب، سیمان، ماسه و رنگ مورد نظر است را در قالبهای لاستیکی میریزند. خشک کردن آن به دو صورت انجام میشود یا در محیط باز زیر نور خورشید یا در اتاقهای بخار. بعد از خشک شدن قالب را باز میکنند و بعد از عمل آوری قطعه آماده برای استفاده میباشد.
2.ساخت و نصب جدول بتنی پرسی خشک:
در این روش ملات اولیه در قالبهای مخصوص ریخته میشود و در ادامه در دستگاه، تحت فشار و ویبره قرار میگیرد. در مرحله بعد قالبها برداشته میشود و سینی به سمت دستگاه قالب زن حرکت میکند، بعد از فرمدهی به سمت اتاق عمل آوری حرکت داده میشود تا محصول نهایی آماده شود.
3.ساخت و نصب جدول بتنی پرسی خیس:
در روش پرسی خیس بتن ساخته شده در قالبهایی ریخته میشود که دو فیلتر مخصوص در بالا و پایین آن قرا دارد. سپس تحت فشار یک پرس هیدرولیک و سیستم مکش، آب اضافه آن را خارج میکنند تا بتن متراکمتر شود. تراکم بالا یعنی تخلخل و نفوذپذیری پایین و این یعنی افزایش دوام و مقاومت بالاتر.
4.جدول خیابانی ساده
شما جداول خیابانی که همان جدولهای پرسی هستند را در پیاده روها، دور میادین، جدول فاضلاب، پارکینگها و… مشاهده میکنید. معمولا اسم این نوع جدول یک عدد است مثلا جدول بتنی 30 یا 40. این رقم بیانگر ارتفاع جدول میباشد. جداول خیابانی استاندارد به طول نیم متر هستند و ارتفاع آنها 30، 40، 50 و 60 سانتی متر میباشد.
انواع جدول شهرداری عبارتند از:
1.جدول بتنی آبرو
2.جدول کانیو ذوزنقه ای
3.جدول نیم جوب
4جدول لب پخ گرد
5.جدول نیم شیب
…
5.جدول بتنی پلیمری
رای ساخت این مدل از جدولها در ملات بتن مواد پلیمری خاصی اضافه میکنند که این امر باعث مزیتهای در محصول نهایی میشود. این محصول دارای دو لایه زیرین و رویی میباشد. لایه پشتی زبر و خشن است تا در زمان نصب درگیری بیشتری داشته باشد اما سطح رویی کاملا صاف و براق است. این براق بودن باعث مقاومت بیشتر در برابر تابش خورشید میشود. بر روی این جدول لنزهای شبرنگ نصب میکنند تا در تاریکی دید بهتری داشته باشند.
6.جدول سیمانی واش بتن
استفاده از سنگ ریزههای رنگی گرانیتی در ملات اصلی، بتنی را تولید میکند با ظاهری متفاوت و زیبا که استحکام بالاتری دارد به نام واش بتن. از واش بتن در ساخت نیمکتهای بتنی، کفپوشهای بتنی، جداول بتنی و… استفاده میشود. کاربرد بیشتر این نوع از جدول در فضاهایی است که به زیبایی بصری اهمیت بیشتری میدهند مانند ویلاها، حیاط ساختمانها و پارکها.
7.جدول فروهر
مدل فروهر درواقع یک جدول بتنی فانتزی بسیار زیبا و جذاب است که چشم هر بینندهای را به خود خیره مینماید. این جدول به علت عیار بالای سیمان مصرف شده در آن کیفیت بسیار مطلوبی دارد و استقامت آن در برابر سرما، گرما، یخزدگی، رطوبت، سایش و فرسایش بسیار بالاست.
8.جدول هخامنشی
این طرح از جدول بتنی نیز طرحی بسیار زیبا و مدرن دارد و از کیفیت بالایی برخوردار است. از جدول بتنی هخامنشی می توان در باغچه ی ویلاها و حیاط منازل مسکونی و اداری و … استفاده نمود.