جستجو

کدام تیپ سیمان بهتر است

فهرست مطالب

کدام تیپ سیمان برای چه کاری مناسب است

طبق استاندارد بین المللی ASTM سیمان پرتلند به 5 نوع زیر تقسیم می شود:

1.سیمان تیپ 1 – سیمان پرتلند معمولی
2.سیمان تیپ 2 – سیمان پرتلند اصلاح شده
3.سیمان تیپ 3 – سیمان زودگیر یا سمان زود سخت شونده
4.سیمان تیپ 4 – سیمان با حرارت زایی کم
5.سیمان تیپ 5 – سیمان ضد سولفات

سیمان

قیمت سیمان پرتلند به نوع تیپ آن بستگی دارد در ادامه هر کدام از این تیپ سیمان را شرح می دهیم تا بر اساس کارایی مدنظر خود یک مدل را انتخاب کنید.

از سیمان پرتلند معمولی (تیپ 1) در جاهایی که نیاز است بتن سریع بگیرد، یا برای کاربردهای عمومی استفاده می شود. سیمان تیپ 2 همانطور که از نام آن مشخص است ساختاری اصلاح شده دارد و در برابر حمله ی سولفات ها مقاوم تر شده است و از نظر گیرش نسبت به سیمان تیپ 1 دیرتر می گیرد. سیمان تیپ 3 معروف به سیمان زود سخت شونده است و در زمان هایی که فرصت کم می باشد از این سیمان استفاده می شود. علاوه بر اینکه زود سخت شونده است، بعد از سفت شدن مقاومت بالایی نیز دارد. از سیمان تیپ 4 برای پروژه های حجیم مانند سد سازی و ساخت پل ها استفاده می شود.سیمان تیپ 5 مقاومت کمی دارد و از این رو نمی توان در سازه های مقاوم از آن استفاده کرد.

 

سیمان تیپ 1 – سیمان پرتلند معمولی

سیمان پرتلند معمولی همانطور که از نام آن پیداست بیشتر در کاربردهای معمولی مصرف دارد. کاربردهایی که نیاز به مقاومت و فشار یا حرارت خاصی نباشد. از سیمان تیپ 1 برای ساخت پل ها، لوله های فاضلاب، روسازی پیاده روها و سازه های دیگری که مقاومت خیلی زیادی احتیاج نداشته باشد استفاده می شود.

خواندن  بلوک سیمانی ضد حریق

سیمان تیپ 2 – سیمان پرتلند اصلاح شده

سیمان پرتلند اصلاح شده سیمانی است که در ساختار آن اصلاحاتی ایجاد شده است و این تغییرات باعث شده است در برابر حمله ی سولفات ها مقاوم تر شود. این سیمان نسبت به سیمان تیپ 1 کمی دیرگیرتر است. از سیمان تیپ 2 برای زمین های حاصلخیزی که در حد متوسط غلظت یون و سولفات دارند استفاده می شود.

سیمان تیپ 3 – سیمان زودگیر

به علت اینکه سرعت هیدراتاسیون خیلی بالایی دارد به سیمان زود سخت شونده معروف شده است. این سیمان علاوه بر اینککه به سرعت سخت می شود بعد از سفت شدن مقاومت بسیار بالایی دارد. این سیمان بعد از سفت شدن حرارت زیادی از خود تولید می کند در نتیجه در محیط های سردسیر گزینه ی بسیار مناسب و پر مصرفی می باشد.

سیمان تیپ 4 – سیمان با حرارت زایی کم

 به سیمان با حرارت کم نیز معروف است. این سیمان در طول زمان استفاده از خود حرارت بسیار کمی تولید می کند، از این رو در مناطق گرمسیر مورد استفاده قرار می گیرد. سیمان تیپ 4 به علت اینکه سرعت هیدراتاسیون پایینی دارد سرعت گیرش کندی دارد. از سیمان تیپ 4 برای پروژه های حجیم مانند سد سازی و ساخت پل ها استفاده می شود.

سیمان تیپ 5 – سیمان ضد سولفات

 مقاومت بسیار خوبی در برابر حمله ی سولفات ها دارد از این جهت بیشتر در مناطقی که خاک یا آب آن ها سولفات زیادی دارد به کار می رود. سیمان پرتلند تیپ 5 مقاومت کمی دارد و به همین علت در سازه هایی که نیاز به مقاومت دارند استفاده نمی شود.

خواندن  مزایای مصالح ساختمانی سنتی و نوین

 

از محصولات فروشگاه دیدن فرمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *