جستجو

یونولیت ساختمانی در چه زمینه هایی کاربرد دارد؟

فهرست مطالب

یونولیت ساختمانی در چه زمینه هایی کاربرد دارد؟

بلوک های یونولیتی مدتی است که برای ساختمان سازی در کشور و در آپارتمان های بلند به دلیل سبکی و کم هزینه بودن مورد استقبال انبوه سازان و سازندگان قرار گرفته است. این بلوک ها در دو نوع «قابل اشتعال» و «غیر قابل اشتعال» در بازار عرضه می شوند. وزن هر قطعه بلوک سیمانی که در ساختمان سازی به کار می رود، 15 کیلوگرم است، در حالی که وزن بلوک های یونولیتی بسیار ناچیز است و تا اندازه بسیار زیادی موجب پایین آوردن وزن ساختمان می شود. با وجود پوشش نسوزی که زیر و روی این بلوک را محصور کرده است، در صورت آتش سوزی در ساختمان، این بلوک ها تنها تا 20 دقیقه تاب مقاومت در برابر حرارت را دارند.

 

نقش یونولیت در صنعت ساختمان سازی

در هنگام ساختمان سازی، زمانی که نوبت به سقف ساختمان می رسد باید عوامل و نکات زیادی را مد نظر قرار داد و آن ها را رعایت کرد. امروزه در دنیا هر چه که یک ساختمان سبک تر و مقاوم تر باشد، مناسب تر است و خواهان بیشتری دارد. از جمله مواردی که می تواند وزن ساختمان را کمتر کند، سقف سازه و ساختمان است. با انتخاب نوع مناسب سقف و استفاده از مصالح خوب می توان این مهم را انجام داد.

استفاده از سقف تیرچه بلوک و یونولیت سقفی باعث می شود که سقف سبک و مقاوم ساخته شود. پلاستوفوم نام ماده ایست که در کشور ما آن را به نام یونولیت می شناسند. این محصول از جنس پلی استایرن بوده و در بتن ریزی سقف از آن استفاده می کنند. یونولیت ها نوعی پلیمرند که رنگ سفید دارند و عایق حرارت، رطوبت و صدا هستند. از این محصول به عنوان بلوک سقفی استفاده می کنند.

خواندن  چگونه سیمان سفت شده را نرم کنیم

 

انواع یونولیت ساختمانی

یکی از موارد استفاده از یونولیت، ساختمان سازی می باشد. محصولی که به این منظور مورد استفاده قرار می گیرد انواع مختلفی دارد که در ادامه مقاله به معرفی آن ها می پردازیم.

 

یونولیت فشرده

یکی از انواع یونولیت ساختمان، یونولیت فشرده می باشد. این محصول دارای دانسیته بالای ۴۰ می باشد. دانسیته یا فشردگی این محصول بالاست و به همین خاطر از وزن بالایی برخوردار است. این محصول نمونه ای از پرکاربردترین انواع آن می باشد و در مصارف مختلف از جمله ساختمان سازی، صنعت خودروسازی ،ساخت درب های ضد سرقت و مجسمه سازی کاربرد دارد. از دیگر کاربردهای این مدل در صنعت ساختمان سازی می توان به استفاده از آن در تولید عایق های صوتی مانند فوم های آکوستیک اشاره کرد.

 

یونولیت سقفی استاندارد

یونولیت سقفی از دیگر انواع این عنصر غیر سازه ای است که در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد. از این محصول در ساخت قالب بتن در سقف های دال یک طرفه یا همان سقف تیرچه بلوک استفاده می شود. این محصول به شکل مستطیل بوده و از دانسیته یا فشردگی 12 برخوردار می باشد.

دانسیته یونولیت های سقفی متفاوت می باشد و بر اساس کاربرد آن در نمونه های مختلف تولید می شود. برای مثال وزن یونولیت تیرچه سفالی نباید از 2 کیلوگرم کم تر باشد. یونولیت سقفی استاندارد باید دارای تاییدیه از مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن باشد.

 

یونولیت دیوار

این متریال در برخی موارد برای دیوار نیز استفاده می شود. برای مثال از جمله کاربردهای این متریال در دیوار می توان به دیوارپوش فوم، فوم دیوار تزئینی، فوم دیوارپوش و پنل های سه بعدی دیوار اشاره کرد.

خواندن  چهار نکته برای انتخاب موزاییک مناسب

 

قیمت یونولیت ساختمانی

یونولیت ساختمانی در اندازه های مختلف و استاندار به عنوان بلوک های سقفی بطور گسترده ای و با قیمت های مختلف براساس تراکم یونولیت استفاده می شود که جایگزین سفال سقفی شده اند. امروزه بلوک های EPS در پروژه های انبوه سازی ساختمان با بلوک های سفالی و سیمانی در سقف ها و دیوارها به خوبی جایگزین شده است که از نظر قیمت بسیار مقرون یه صرفه می باشد. قیمت یونولیت ساختمانی در بازار بسته به تراکم، دانسیته و کیفیت ساخت می تواند متفاوت باشد.

 

مواد اولیه در ساخت یونولیت ساختمانی

ماده اولیه تشکیل دهنده یونولیت، استایرن می باشد که در فرآیندهای پتروشیمی بدست می‌آید. پلی‌استایرن یا بطور اختصاری EPS ماده اولیه تولید یونولیت سقفی یا همان یونولیت ساختمانی می‌باشد.

 

استفاده از یونولیت ساختمانی چه مزایایی دارد؟

به جای این که 10 عدد بلوک سفالی در سقف قرار دهیم می توان از یک بلوک یونولیتی استفاده کرد.
باعث صرفه جویی در مصرف بتن و تیرچه می شود.
از آن جایی که قسمت انتهایی این محصول دارای شیار است در نتیجه نیازی به رابیتس کاری ندارد و با کیفیت بالا و قابلیت اجرای خوب به گچ و خاک می چسبد.
این محصول چه در هنگام تولید و چه در موقع نصب و حمل و نقل ضایعات و پرتی ندارد.
سرعت نصب سقف را افزایش می دهد و اجرای آن را راحت تر می کند.
در مصرف آب صرفه جویی می شود.
به دلیل حمل راحت، در هزینه حمل و نقل صرفه جویی می شود.
سقف را سبک تر می کند و همین امر باعث می شود که در هنگام زلزله خطرات ناشی از پرتاب و سقوط مصالح را به حداقل برساند.
از نفوذ گرما ، سرما ، رطوبت و صدا جلوگیری می کند.
تا 20 دقیقه می تواند در برابر آتش مقاومت کند و نسوزد البته نوع EPS این گونه است.
این محصول در هنگام آتش سوزی دود نمی کند.
مصرف فولاد را کاهش می دهد.
در قالب بندی صرفه جویی می کند.

خواندن  مهمترین کاربرد میلگرد

 

 

از محصولات فروشگاه دیدن فرمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *