جستجو

مزایای مصالح ساختمانی سنتی و نوین

فهرست مطالب

مصالح ساختمانی 

مصالح ساختمانی به موادی گفته می‌شود که برای ساختمان‌ سازی و ساخت و ساز استفاده می‌شوند. این مواد به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند: مصالح سخت و مصالح نرم. مصالح سخت شامل مواد ساختمانی سخت مانند بتن، فولاد، سیمان، آجر، سفال، سنگ، شیشه و سنگ آهک هستند. این مواد در بسیاری از اجزای ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند از جمله دیوارها، سقف، کف، پل‌ها، تیرهای بلند، پایه‌های سازه‌ای و فضای باز.

 

مصالح ساختمانی سنتی

مصالح ساختمانی سنتی به مواد ساختمانی اشاره دارد که در ساخت و سازهای سنتی و محلی به کار می‌روند. این مصالح در اکثر موارد از منابع محلی به دست می‌آیند و از طبیعت و فرآیندهای سنتی تولید می‌شوند.مصالح ساختمانی سنتی شامل مواردی مانند سنگ، خاک، گل، بامبو، چوب، زغال سنگ، خشت، سفال، آهک و … می‌شود. این مصالح در برابر شرایط آب و هوایی و زلزله مقاومت کمتری دارند اما با توجه به توانایی تنفسی و جذب رطوبت خود به عنوان عایق حرارتی وصوتی عمل می‌کنند و برای ساخت و ساز در مناطقی با آب و هوای معتدل و خشک بسیار مفید هستند.استفاده از مصالح ساختمانی سنتی باعث حفظ فرهنگ و هویت معماری سنتی مناطق مختلف می‌شود و در کاهش آلودگی و بریدگی درختان نیز موثر است.

مزایای مصالح ساختمانی سنتی

مصالح ساختمانی سنتی معمولاً از موادی تشکیل شده‌اند که در منطقه و محل زندگی مردم قابل دسترسی هستند. این مصالح شامل سنگ، خاک، چوب، بوم، آجر، گل و ماسه و غیره می‌باشند.ساختمان‌های سنتی با استفاده از این مصالح ساخته می‌شوند و از دیدگاه محیط زیست و اقتصادی، از مزایای بسیاری برخوردار هستند. برخی از مزایای استفاده از مصالح ساختمانی سنتی شامل موارد زیر می‌باشد:

خواندن  نکات مهم در استفاده از بلوک‌های سیمانی

 

کاهش هزینه‌های ساخت

مصالح ساختمانی سنتی از موادی تشکیل شده‌اند که در منطقه و محل زندگی مردم قابل دسترسی هستند. بنابراین، هزینه حمل و نقل مصالح و هزینه‌های وارداتی نیز کاهش می‌یابد.

 

مقاومت بیشتر در برابر زلزله

برخی از مصالح ساختمانی سنتی، مانند سنگ و بوم، دارای مقاومت بیشتری در برابر زلزله هستند. به علاوه، ساختمان‌های سنتی با استفاده از این مصالح، به صورت طبیعی تهویه شده و بیشترین راندمان را در تأمین رطوبت و دمای مناسب داخل ساختمان دارند.

 

سازگار با محیط زیست

مصالح ساختمانی سنتی بسیار کمتر از مصالح ساختمانی مدرن به محیط زیست صدمه می‌زنند. برخی از مصالح سنتی همچون خاک و گل، قابل بازیافت هستند و باعث کاهش آلودگی محیط زیست می‌شوند.مصالح

 

لیست مصالح ساختمانی سنتی

آجر خشتی و سفال
چوب و تیرچه
سنگ
خاک و گل
پوست حیوانات و پشم
خشکبارها و ساقه‌های گیاهان
روبازها و خشت‌های رسی
آهک و گچ
روغن معدنی و کره حیوانی
شن و ماسه
پوست بز و بزماهی
کاشی و سرامیک

 

مصالح ساختمانی نوین و انواع آن

مصالح ساختمانی نوین عمدتاً مصالحی هستند که با استفاده از فناوری‌های پیشرفته و بهره‌گیری از دانش‌های جدید در زمینه مواد ساختمانی، تولید شده‌اند. این مصالح عمدتاً شامل موادی هستند که در قرن بیستم و بعد از آن معرفی شده‌اند و با استفاده از تحقیقات و پژوهش‌های بیشتر، بهبود یافته‌اند.

به عنوان مثال، مصالحی مانند بتن پیشرفته با استفاده از نانو تکنولوژی، فولاد پیشرفته، شیشه ساختمانی، پلیمرها، فایبرگلاس و سیمانهای پیشرفته جزو مصالح ساختمانی نوین محسوب می‌شوند. همچنین، مصالح سبک و مقاوم مانند پنل‌های ساختمانی و مصالح سبک وزن مصنوعی مانند بلوک‌های سیلیکاتی نیز جزو مصالح ساختمانی نوین محسوب می‌شوند.استفاده از مصالح ساختمانی نوین در ساخت و ساز، علاوه بر کاهش هزینه‌ها، می‌تواند باعث بهبود کیفیت و ماندگاری ساختمان‌ها نیز شود. همچنین، استفاده از مصالح ساختمانی نوین می‌تواند به حفاظت از محیط زیست و کاهش آلودگی هوا و آب کمک کند.

خواندن  مصالح ساختمانی | معرفی چند نوع مصالح ساختمانی

 

لیست مصالح ساختمانی نوین

بتن پیشرفته با استفاده از نانو تکنولوژی
فولاد پیشرفته
شیشه ساختمانی
پلیمرها
فایبرگلاس
سیمانهای پیشرفته
پنل‌های ساختمانی
بلوک‌های سیلیکاتی
پنل‌های خورشیدی
مواد عایق حرارتی و صوتی
پوشش‌های سطحی
تسمه‌های ساختمانی
مصالح ساختمانی سبک وزن مانند بلوک‌های خاکی ، ماسه‌سیمان، بتن سبک، سیلیکون کربید و غیره
مصالح بازیافتی مانند بلوک‌های سبک بازیافتی، بتن بازیافتی، فولاد بازیافتی و غیره

 

 

از محصولات فروشگاه دیدن فرمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *