کفپوش بتنی
بتن به ترکیبی گفته می شود که از مخلوط سنگریزه های صخره ای و گرانیتی، چسباننده سیمانی (سنگ آهک، سولفات کلسیم) و آب ساخته می شود. در گذشته بتن بیشتر برای زیرسازی کف ساختمان مورد استفاده قرار می گرفت اما امروزه استفاده از آن به عنوان کفپوش در ساختمان های نوساز رواج یافته است. کفپوش بتنی به دلیل مقاومت بسیار بالا در مکان های مختلف از جمله اتاق نشیمن، پارکینگ ها، سالن های ورزشی و غذاخوری، سرویس بهداشتی، حمام و… مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی مواد تشکیل دهنده کفپوش های بتنی شامل سیمان سیاه و سفید، سنگدانه، آب، سولفات کلسیم، آهک، چسب بتن و مقداری رنگ برای انواع رنگی می باشد.
انواع کفپوش بتنی
کفپوش بتنی انواع مختلفی دارد و بر اساس متریال کاربردی و مکان استفاده به نمونه های مختلف تقسیم بندی می شود:
1.کفپوش بتنی ترافیکی
این کفپوش ها دارای استحکام بسیار بالایی می باشند. از این رو برای استفاده در مکان های پر تردد گزینه ای مناسب برای انتخاب می باشد. این کف پوش ها دارای دو شکل مستطیلی و شش ضلعی بوده و در رنگ های مختلف قابل دسترسی می باشند.
2.کفپوش بتنی پیش ساخته
همان گونه که از نام آن ها پیداست، این کفپوش ها به صورت قطعات پیش ساخته بوده و برای نصب به محل مورد نظر انتقال داده شده و نصب می شوند.
3.کفپوش بتنی پیاده رو
استفاده از این کفپوش در مکان هایی مانند پیاده روها، پارکینگ، باغ و به طور کلی محوطه سازی صورت می گیرد. این کفپوش از نظر رنگ، اندازه و شکل ظاهری در اندازه های مختلف در بازار موجود می باشد.
4.کفپوش بتنی پازلی
همانطور که از اسم این محصول پیداست این نوع کفپوش بتنی ظاهری ماننده پازل دارد . از کاربرد های کفپوش بتنی پازلی می توان به استفاده از آن در پیاده رو ها و معابر را نام برد .
5.کفپوش بتنی آراکس
این مدل کفپوش بتنی از لحاظ صنعتی از استحکام بالایی برخودرار می باشد. این کفپوش به سه شکل به بازار عرضه می شود: کفپوش بتنی آراکس ملاتی، آراکس پاششی و آراکس پلیمری که هر کدام ویژگی های منحصر بفرد خود را دارند.
6.کفپوش بتنی طرح سنگ
همان گونه که از نام این این کفپوش پیداست، طرح آن به صورت سنگی بوده و کاربرد آن همانند کفپوش پیاده رو می باشد.
7.کفپوش بتنی ضد سایش
مواد سازنده این نوع از کفپوش بتنی سیمان ، چسب بتن ، افزودنی فوق روان کننده و آب می باشد.
مواد تشکیل دهنده کفپوش بتنی :
آب
سیمان سفید
سیمان سیاه
پیگمنت
رزین یا فوق روان کننده
مزایای استفاده از کفپوش بتنی:
سرعت اجرای بالا
طول عمر بالا و مراقبت آسان
راحتی تمیز کردن کفپوش بتنی با استفاده از دستمال مرطوب و شویندههای عادی
مقاومت بالا در برابر وزن، خراشیدگی و آسیبهای محیطی
تنوع رنگ و بافت در سطح کفپوش بتنی
عایق حرارتی در کف ساختمان به علت خاصیت جذب گرما
مقاومت بالا در برابر آتشسوزی و حوادث طبیعی
قیمت بسیار اقتصادی و مقرونبهصرفه در مقایسه با کاشی یا چوب
هزینه پایین نگهداری، تعمیر و تمیز سازی
سازگار با محیط زیست
کفپوش بتنی در طرح ها و رنگ های متنوع وجود دارد.
بتن مقاومت بالایی دارد و به راحتی دچار خراشیدگی و آسیب نمیشود.
امکان ایجاد کفپوشی یکدست با نمایی منسجم
امکان ایجاد بافتهای مختلف براثر بهکارگیری متریال مختلف مخلوط
این کف پوش ها ضدسایش ، فرسایش می باشند.
کاربرد کفپوش بتنی
کفپوشهای بتنی در اکثر فضاهای داخلی مانند اتاقهای نشیمن و خواب، سرویسهای بهداشتی و حمام، راهروهای ورودی و سالنهای خانگی و عمومی (مانند سالنهای غذاخوری و ورزشی) آشپزخانه و هر فضای دیگری استفاده میشود. کفپوش بتنی با اکثر متریالهای به کار گرفتهشده در هر دکوراسیون داخلی نظیر چوب، فلز، کاشی، شیشه، پارچه مبلمان و پردهها (پرده زبرا، پرده کرکره و…)، بافتهای مختلف و موارد دیگر، هماهنگی و هارمونی زیبایی پدید میآورد.
کفپوش بتنی، سطحی مسطح است از جنس بتن با ضخامتی حدود 65 میلی متر و سطحی سمباده با مقاومت و وزن مخصوص بالا مناسب محیط های باز، پرتردد و پر ترافیک در شرایط گوناگون آب و هوایی می باشد، که درمعماری امروزی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد .
کفپوش بتنی بر اساس استاندارد 755 ملی ایران تولید می شود و برای کفسازی پارک ها ، معابر شهری و … مورد استفاده قرار می گیرد . کفپوش های بتنی دارای خاصیت ضدسایش و مقاوم در مقابل تغییرات جوی می باشند.
کاربرد اصلی این کفپوش ها در پیاده روها و معابر، کفسازی پالایشگاه ها و اماکن سوختگیری، کف سازی پارکینگ ها و انباری ها کف سازی صنعتی، بهداشتی و تزئینی می باشد.